top of page
Tag Cloud
Featured Review

Extinction (2015)


Horror.BG - Extinction

Рейтинг IMDB (10.01.2016): 5,8/10 от 7538 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 4,8/10

Бюджет: 8 милиона USD.

Държава: САЩ, Испания, Унгария, Франция

Българско заглавие: Изтребление

Филм на режисьора Miguel Ángel Vivas по романа на Juan de Dios Garduno "Y pese a todo".

Продуценти: Jaume Collet-Serra, Ignacio Fernández-Veiga Feijóo, Brad Luff, Emma Lustres, Borja Pena, Juan Sola

Филмът представлява постапокалиптичен хорър, чиято история хем изглежда позната, хем не може да се определи на какво точно прилича. Също толкова трудно може да се определи и конкретното течение, в което да се класифицира продукцията - определено е Sci Fi, определено има и зомби елементи, има и зараза, оцеляване...

Сюжетът: Главният герой, заедно с дъщеря си трябва да оцелее в свят, пълен с агресивни мутирали човешки същества, поразени от вирус. Човекът отглежда детето си в пустия забравен град Хармайъни девет години след инфекцията и единствения незаразен в околността се укрива в съседната къща. Межу двамата има дълбока стара вражда, но обстоятелствата ще ги принудят да я забравят...

В кастингът блести сладникавия Jeffrey Donovan, като ролята е много подходяща за него. Другата звезда е Matthew Fox. В ролята на малкото момиче е Quinn McColgan, която има доста дълга филмография, независимо от крехката си възраст.

Любопитни факти:

  • Снежните снимки са правени в Будапеща. Основният довод за това е снежната зима, която обичайно има там. За късмет точно тази година там е паднал най-малко сняг от десет години насам.

  • В началото на филма Патрик (Matthew преминава със снежната си шейна покрай кино, докато се връща от лов. Заглавието на филма, който се рекламира пред киното е "At the mountains of madness" - заглавие, което все още предстои да излезе на екраните.

  • Работното заглавие на филма е било Welcome to Harmony

Трейлър:

Официален сайт:

Етикети:

Horror.BG - BagBag
bottom of page