top of page
Tag Cloud
Featured Review

Don't Blink (2014)


Horror.BG - Don't Blink

Рейтинг IMDB (12.01.2016): 4,7/10 от 3102 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 5/10

Държава: САЩ

Бюджет: Не ми е известен.

Българско заглавие: Не мигай

Пълничкият симпатяга Travis Oates прави втория си опит като режисьор с този филм. Ако погледнете творческата му биография, голяма част от нея е заета в озвучаването на Прасчо в различни версии и варианти на Мечо Пух, така че просто сте длъжни да обърнете внимание на дебюта му в хорър жанра.

Продуцентски компании са Echo Wolf Productions, Moorlock Machinations и Compelling Entertainment

Продуценти са Carl W. Lucas, Alan Trevor и Zack Ward

Резюмето на достатъчен брой филми започва с "група приятели отиват да прекарат един уикенд на хижа в планината, където им се случват нещастия". Това доста често е предупреждение към по-претенциозните зрители направо да прескочат заглавието. Е, тук групата е сериозна - цели десет човека - а историята им не е съвсем за изпускане.

Да, сюжетът е твърде класически. Героите попадат в една твърде луксозно обзаведена хижа и в първите двадесет минути се стряскат основно от самите себе си. Параноята им идва от това, че всичко живо наоколо сякаш е изчезнало - от буболечките до хората. Страхът не им пречи от време на време да правят секс, дори след като и самите те започват постепенно да изчезват.

Малко в повече идва зловещата музика, която съпровожда филма почти през цялото време.

Сред толкова голяма група всяка грешка в кастинга ще се размие, но според мен няма слаби места. Сред десетте човека има всякакви типажи, като визиите им отговарят на характерите, които пресъздават. Ще отлича отвратителния Zack Ward, който със сигурност и в реалния живот има повече врагове, отколкото приятели.

Гафове за педантите:

  • Минутата е 16-та. Бензиностанцията. Зад Alex, в далечината в гората, може да се видят двама човека, които се разхождат. Тотално противоречие с основната идея на филма.

  • Alex го превързват през двете му фланелки, с които е облечен, вместо да му ги свалят.

Трейлър:

Официален сайт:

Horror.BG - BagBag
bottom of page