top of page
Tag Cloud
Featured Review

Extraterrestrial (2014)


Horror.BG - Extraterrestrial

Рейтинг IMDB (12.01.2016): 5,0/10 от 10651 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 5/10

Държава: САЩ, Канада

Бюджет: 3 милиона USD

Българско заглавие: Извънземни

Е, филм на режисьора Colin Minihan, свързан с Grave Encounters, няма как да бъде подминат. Очакваме с любопитство през 2016-та и продукцията му Haunted Temple.

Продуцентски компании: Abduction Films, Manis Film и Pink Buffalo Films.

История: "Любимата" ни група приятели решава да му поотпусне края насред природата и какво по-подходящо място от някоя хижа в гората.

Проблемът е, че точно там, на където са се запътили, се случват доста странни и неприятни неща.

С едно от тези неща започва и филма, но няма да казвам повече, за да му се насладите напълно.

Сюжетът си е клише отвсякъде, но лично аз намирам удоволствие в интерпретацията на клишетата. Няма да съжалявате. Тук демоните са заменени от извънземни, ченге се опитва да разплете загадките, а в съседство с хижата има забавен побъркан дядо, отглеждащ марихуана.

В кастингът ще отбележа две второстепенни роли: първо на шерифа, изпълнена от Gil Bellows. Много интересен актьор, който според мен все още чака звездните си мигове, въпреки дългата филмография. Току виж се пренасочи към хорър жанра, очакваме цели две заглавия с него - The Bequest и Shadow Hill.

Вторият актьор е много симпатичния марихуанен дядо Michael Ironside.

Любопитни факти:

  • Когато April (в ролята Brittany Allen) разговаря с баща си от лаптопа си, на десктопа й може да се забележи пиратско копие на първия филм Grave Encounters

  • Момичето в началото на филма, според личните й документи, се казва McPherson - референция към "Alien Abduction: Incident in Lake County"

Гафове за педантите:

  • Във финалната сцена мъж в костюм пали цигара, докато е в гръб и държи цигарата в дясната ръка. Когато се обръща, тя се оказва в лявата ръка.

  • Докато снима с камерата си, Seth казва, че в хижата няма телевизор. На 1 час и 7 минути се вижда телевизор, който експлодира.

  • Когато младежите се опитват да напуснат хижата с кола, се оказва, че пътя им е блокиран от дърво. По-късно полицията пристига без проблем с кола.

Трейлър:

Horror.BG - BagBag
bottom of page