top of page
Tag Cloud
Featured Review

Housebound (2014)


Horror.BG - Housebound

Рейтинг IMDB (12.01.2016): 6,8/10 от 20231 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 7/10

Държава: Нова Зеландия

Бюджет: 350 000 NZD.

Българско заглавие: Обвързана с дома

Режисьор: Gerard Johnstone. Запомнете това име, най-вероятно не сте го чували, все пак говорим за Нова Зеландия.

Продуцентска компания: Semi-Professional Pictures

Продуцент: Luke Sharpe

Освен хорър, трилър и т.н. определят този филм като комедия. Не го бъркайте с пародия, не го бъркайте и с комедия, просто историята е поднесена с на моменти тънко чувство за хумор. Дори това не търсете - защото точната дума е "свежест".

Главната героиня в сюжета е едно симпатично лошо момиче, което е наказано с пробация, получава гривна на крака, която я "връзва" в периметъра на къщата и така тя по принудена е заточена при лудичката си майка и странния си мълчалив пастрок.

Обърнете внимание на физиономиите, които прави героинята, докато седи в тоалетната и чува странен шум, или на ироничното (макар и комерсиално) "Hello Moto".

В тенджерата ще добавим и: наблюдаващ полицай, който изведнъж се оказва експерт по демоните и в същото време си пада по главната героиня; съсед, който е клошар и суши животински кожи в двора си, още един куп забавни и стряскащи сцени... и накрая разбираме че не точно главната героиня е bounded за дома си а...

Кастингът: Разбира се Morgana O'Reilly в ролята на главната героиня Kylie Bucknell. Неособено сложна роля, но отлично изпълнение. Трябва да се отбележи обаче, че всички действащи лиза се изпълняват от висококласни актьори.

Трейлър:

Официален сайт:

Horror.BG - BagBag
bottom of page