top of page
Tag Cloud
Featured Review

400 Days (2015)


Horror.BG - 400 Days

Рейтинг IMDB (25.01.2016): 4,6/10 от 3688 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 5,5/10

Държава: САЩ

Бюджет: Не ми е известен.

Българско заглавие: 400 дни

Режисьор: Matt Osterman (Phasma Ex Machina)

Продуцентски компании: New Line Cinema, Eden Rock Media, FilmNation Entertainment, Flynn Picture Company и Venture Forth

Продуценти: Thomas Augsberger, Matthias Emcke, Beau Flynn и Tripp Vinson

Филмът е много приятен. Любителите на фантастиката ще се потопят в една класическа атмосфера, наситена както със загадки, така и с мистика.

Историята е с предпоставки за филм в стил "Телевизионен театър", но повярвайте, не е точно така. Грепа потенциални астронавти е затворена за 400 дни в подземна капсула, симулираща реален космически полет. Целта е да бъдат направени изпитания на човешката психика, преди да се предприеме дълго космическо пътешествие.

Събитията са достатъчно интересни и през първите 400 дни, но когато периодът изтича, сюжетът съвсем се обърква. В крайна сметка нещата стават с толкова много неизвестни, че създателите на филма го приключват по начин, който оставя въпросителните на зрителя, тъй като самите не не са могли да дадат отговори на всичките въпроси и загадки, които са успели да оплетат.

На такъв филм му трябват не имена, а балансиран кастинг и точно това е постигнато. Много добър подбор на характерите, отговарящи на любопитния набор от типажи. И - без да е най-доброто попадение - ще отбележа дамата в екипажа Caity Lotz, в ролята на единствената жена в екипажа Emily. Без да е сексбомба, постепенно става привлекателна, така както би се получило за всеки мъж след достатъчно дълга изолация. Просто доказателство за правилния подход при избора на актьорите, защото една холивудска красавица би поевтинила дори този нюанс във филма.

Любопитни факти:

  • В началото на филма има един QR код върху таблет, който (ако се сканира) отвежда до френската версия на сайта на Ози Озбърн.

  • Космическите скафандри всъщност са екипи за мотористи на компанията Revit

  • Докато Dvorak търси един от епизодичните герои в края на филма, той пее същата песен, която побъркания компютър HAL 9000 пее в 2001: A Space Odyssey.

Трейлър:

Официален сайт:

Horror.BG - BagBag
bottom of page