top of page
Tag Cloud
Featured Review

Dark Summer (2015)


Рейтинг IMDB (29.12.2015): 4,1/10 от 1996 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 2/10

Бюджет: Не разполагаме с данни.

Българско заглавие: Мрачно лято

Филм на режисьора Paul Solet. Той режисира и една от кино новелите в Tales of Halloween (2015)

Продуцент Content Media.

История: Даниел е компютърен гений, който явно е сгазил лука, защото филма започва с близки кадри на косматия му крак, на който поставят ограничаваща гривна. Полицаят, който поставя уреда му забранява всякакъв интернет и Wi Fi.

Реално Даниел не би имало защо да се притеснява, защото клепналите му уши са толкова големи, че може да лови с тях не само безжичен интернет, но и сигналите на спътниците. Необяснимо напукващите се огледала из къщата му обаче явно му пречат да оцени с какво го е надарила природата.

На Даниел му е забранено да напуска къщата, въпреки, че е малолетен - и до края на филма не се появява родителско тяло. За сметка на това му се случват мистични случки, видими основно за него, защото оператора следи основно физиономията му, докато броди из дома си и се стряска.

Има самоубийство, има скайп мистика (подобно на друго едно разочарование - Unfriended (2014), има кръв и безцелно използване на онзи нискочестотен звук, който майсторите знаят кога и как да прилагат. Дори има едно симпатично момиче Аби, която по необясними причини е влюбена в главния герой.

Сюжетът едва ли е основния недостатък на филма. Безобидните кражби са често срещано явление в хорър стила. По-скоро основния проблем е тоталната безидейност на всеки, участвал по някакъв начин във филма. И все пак ниският бюджет се е отразил основно в наемането на екип, който има макар и елементарна идея ог жанра.

Кастингът не заслужава внимание с едно изключение. Изключително съм впечатлен от актьорът, който изпълнява ролята на един от приятелите на Даниел - Кевин. Подобно на балканска чалга звезда, чернокожото артистче се е кръстило Maestro (?!) Harrell.

Нека споменем и изпълнителят на главната роля, преди да е размахал уши и да отлети нанякъде - в ролята на Даниел е Keir Gilchrist.

Трейлър:

Етикети:

Horror.BG - BagBag
bottom of page