top of page
Tag Cloud
Featured Review

The Taking (of Deborah Logan) (2014)


Рейтинг IMDB (02.01.2016): 6/10 от 12304 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 6,5/10

Бюджет: нискобюджетен, нямам точни данни.

Българско заглавие: Заразяването на Дебора Логан

Третият опит на режисьора Adam Robitel е в този хорър от типа POV/First-Person Movie. Според мен му се е получило и се надявам да продължи по-смело в жанра.

Продуценти са Jeff Rice и Bryan Singer.

История: Екип отива да заснеме документален филм за протичането на болестта Алцхаймер на Дебора Логан. С това дъщеря й се надява да спечели някакви пари, а болната Дебора, при която Алцхаймер е все още в начална фаза, няма нищо против.

Постепенно се оказва, че камерите им заснемат далеч по-ужасяващи неща.

Сюжетът е добре сглобен, основанието за това действието да ни се представя през заснемащите камери е логично (заснемането на медицински документален филм), а стряскащите моменти и зловещи сцени са достатъчно въздействащи. Определено филмът попада при фаворитите ми в това течение.

Кастингът е добър. Дъщерята (в ролята Anne Ramsay) и болната й майка (Jill Larson като Deborah Logan) излъчват необходимата безперсективност и подтиснатост. А Jill Larson е много убедителна с лудите си и маникални етюди.

Любопитни факти:

  • Във филма Deborah Logan (Jill Larson) е майка на Sarah Logan (Anne Ramsay). В реалния живот възрастовата им разлика е само 13 години.

  • Jill Larson никога не е гледала хоръри. За да се подготви за този филм е изгледала няколко клипчета от “The Exorcist” в You Tube.

Гафове за педантите:

  • Според историята във филма, диагностицирането и следенето на прогреса на болестта на Алцхаймер може да се извършва чрез сканиране на мозъка. За момента това не е възможно, дори сигурното диагностициране става едва след смъртта чрез аутопсия.

Трейлър:

Официален сайт: няма

Horror.BG - BagBag
bottom of page