top of page
Tag Cloud
Featured Review

Exists (2014)


Horror.BG - Exists

Рейтинг IMDB (10.01.2016): 5,2/10 от 4835 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 5/10

Бюджет: Нямам данни

Държава: САЩ

Българско заглавие: Съществува

Филм на режисьора Eduardo Sánchez - достатъчно сериозно име в жанра. Достатъчно е да споменем The Blair Witch Project (1999), но към тази класика трябва да се добавят и Altered (2006), Seventh Moon (2008), Lovely Molly (2011) и участието във V/H/S/2 (2013).

Съответно изобщо не е изненада, че става дума за POV/First-Person Movie, който на моменти прави доста добра реклама на камерите GoPro‎.

Продуцентски компании: Court Five, Haxan Films, Miscellaneous Entertainment

Продуценти: Robin Cowie, Jane Fleming, J. Andrew Jenkins, Mark Ordesky

История: Всъщност тук не става дума за демони. В тексаските гори се крие Голямата стъпка - и изненадата е неприятна за групата младежи, решили да се позабавляват сред природата.

Веселяшкото настроение на компанията се разваля още в началото. Докато шофират в тъмното, в шеги и закачки, ненадейно удрят нещо с автомобила. Така и не разбират какво, защото по огънатата ламарина намират само малко кръв и козина... Класическо начало на класически сюжет с всички предпоставки нещата да стават все по-зле с всяка изминала минута, а зрителят да се наслади с удоволствие.

Още нещо положително - съществата не се появяват само в мрака, което ни позволява да похвалим отличната работа на екипа (WETA workshop), отговарящ за костюмите и грима.

За кастингът не може да се каже нищо лошо, което в това течение на хорър жанра е достатъчно добра препоръка. Героите са симпатяги, в дамите има достатъчно ненатрапващ се сексапил и като цяло всички се държат естествено. Ще отбележа, че режисьорът е включил и съпругата си като глас от 911.

Любопитен факт:

  • Актьорът, изиграл Голямата стъпка го прави за втори път - предишната му такава роля е в телевизионния филм "Harry and the Hendersons". Явно трудно се намират гиганти, подходящи за ролята.

Трейлър:

Етикети:

Horror.BG - BagBag
bottom of page