top of page
Tag Cloud
Featured Review

A Haunted House (2013)


Horror.bg - A Haunted House

Рейтинг IMDB (09.03.2016): 5,1/10 от 33366 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 5/10

Държава: САЩ

Бюджет: 2,5 милиона долара.

Българско заглавие: Къща на духовете

Режисьор е Michael Tiddes, който е режисьор и на A Haunted House 2 (2014) и - внимание - на Fifty Shades of Black (2016), който се очертава да бъде поредната груба гавра.

Продуцентски компании: IM Global Octane, Wayans Bros. Entertainment и Baby Way Productions

Продуценти: Marlon Wayans, Michael Tiddes и Rick Alvarez

Стига да не сте алергични към грубия хумор - няма как да не ви хареса тази пародия. Основна жертва на гаврата е Paranormal Activity, но не са подминати Sinister (2012), The Possession (2012), Insidious (2010), The Haunting of Molly Hartley (2008), The Haunting in Connecticut (2009) и още няколко заглавия, които ще разпознаете, ако сте ги гледали наскоро. Определено обаче създателите на филма са достатъчно добре запознати с хорър жанра и така трябва да бъде - няма как да не се подиграеш качествено с нещо, ако не го познаваш добре.

Едно от основните достойнства на филма е, че пародията е облечена в история, която дори би намерила своята публика, ако се махнат гаврещите елементи, а иронията е малко или повече поднесена с любов към жанра.

Разбира се, не може да се очаква някакъв блестящ или оригинален сюжет, но все пак трябва да се отчете, че са положени старания, така че грубоватия хумор да почива върху демоничните страдания на злощастното главно действащо лице Malcolm.

Споменавайки го - стигаме и до кастинга. Този филм нямаше да бъде толкова смешен, ако главната роля не се изпълняваше от уникалния идиот Marlon Wayans (Malcolm). Въпреки, че са рядкост тъмнокожите герои в хорър филмите, именно специфичния хумор на Marlon Wayans добавя смях дори там, където иначе бихме мигали озадачено.

Естествено, той е улеснен в тази задача, чащото е един и от сценаристите на филма.

Marlon Wayans намира отличен партньор в дивотиите си в лицето на Essence Atkins (в ролята на Kisha - гаджето на главния герой), която си позволява да участва в изпълнения, доста несъвместими с имиджа й на холивудска красавица.

Любопитни факти:

  • Човекът от охранителната фирма (ролята се изпълнява от David Koechner) споменава филма "Snakes On A Plane". Самият David Koechner участва с поддържаща роля в този филм.

  • Marlon Wayans и Essence Atkins участват заедно и в музикалната комедия Dance Flick (2009).

Гафове за педантите:

  • При едни от снимките камерата е свалена от статива. По-късно, когато разглеждат записа, камерата си е на статива.

Трейлър:

Официален сайт: http://ahauntedhousemovie.com/

Етикети:

Horror.BG - BagBag
bottom of page