top of page
Tag Cloud
Featured Review

Regression (2015)


Horror.BG - Regression

Рейтинг IMDB (04.02.2016): 5,7/10 от 8092 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 5/10

Държава: САЩ, Испания, Канада

Бюджет: 20 милиона долара.

Българско заглавие: Регресия

Режисьор: Alejandro Amenábar

Продуцентски компании: First Generation Films, Himenóptero, Mod Producciones, Telecinco Cinema и Telefónica Studios

Продуценти: Alejandro Amenábar, Fernando Bovaira и Christina Piovesan

Както и да го погледнем, това е авторски филм на Alejandro Amenábar, който освен режисьор, е и сценарист и продуцент. Резултатът е много интересен, историята е по-скоро в стил "психо трилър" и развръзката е почти изненадваща.

В стандартния сюжет, където полицейски дедектив разследва случай с помощта на психиатър, са добавени сатанински култ и красиво момиче, което напуска обсебеното от дявола свое семейство. Ще успеят ли, с помощта на хипнозата, да стигнат до истината?

Голяма част от бюджета на филма е отишла за кастинга. Ангажирането на Ethan Hawke (в ролята на дедектива Bruce Kenner) и Emma Watson за ролята на невинната жертва Angela Gray, определено придава допълнителна класа и издигат продукцията над средното ниво трилъри.

Силно попадение е и David Thewlis в ролята на психиатъра професор Kenneth Raines, чието присъствие е съчетано с много тънка ирония и насмешка.

Любопитни факти:

  • Emma Watson и David Thewlis са играли заедно и в Harry Potter

  • Този филм е завръщане на режисьора Alejandro Amenábar към трилърите, с които е започнал кариерата си. Той е и един от сценаристите на Vanilla Sky (2001)

Гафове за педантите:

  • Около 50-тата минута може да се види плакат на полската дет метъл банда Behemoth. Плакатът е от 2014 година, а действието на филма се развива през 1990 година.

Трейлър:

Comments


Horror.BG - BagBag
bottom of page