top of page
Tag Cloud
Featured Review

Demonic (2015)


Horror.BG - Demonic

Рейтинг IMDB (29.12.2015): 5,3/10 от 5783 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 6/10

Бюджет: 3 милиона USD.

Държава: САЩ и Великобритания

Българско заглавие: Демонично

Хорър, в който има добавени POV/First-Person Movie елементи на режисьора Will Canon.

Продуцентски компании: Icon Entertainment, First Point Entertainment и IM Global

Продуценти са Lee Clay и (внимание!) James Wan, познат ни със Insidious, The Conjuring, Insidious: Chapter 2, The Conjuring 2 и Saw (на който не съм почитател). Също така: Dead Silence и Death Sentence - изобщо човек от бранша.

Историята се разказва на няколко пласта, като част от кадрите са от намерени видеокасети в къща, където се е случила трагедия: няколко младежа са намерени убити, докато са правили спиритичен сеанс. Всеотдаен полицай се заема да разнищи случая, който го сбъсква със свръхестествени сили.

Сюжетът е добре заплетен и държи в напрежение. Вижте само началото на филма и със сигурност ще го догледате до края. Край, който обещава и следваща част - екипът си е оставил вратичка и аз съм убеден, че можем да очакваме продължение.

Кастингът: Очевидно трябва да свикваме с лицата на Maria Bello и Frank Grillo, които ще се появят в доста филми през 2016/2017 година. Frank Grillo има практика в жанра от филма The Purge: Anarchy (2014) и предстои да го видим в The Purge 3 и A Conspiracy on Jekyll Island. Maria Bello представлява задължителната (но не единствена) блондинка във филма, но не трябва да се омаловажава изпълнението й.

Любопитни факти:

  • Първоначалното име на филма е House of Horror

  • Преди режисьора Will Canon да се заеме с филма, е било предвидено той да бъде поверен на испанеца Javier Gutierrez

Трейлър:

Официален сайт:

Horror.BG - BagBag
bottom of page