top of page
Tag Cloud
Featured Review

We Are Still Here (2015)


Horror.BG - We Are Still Here

Рейтинг IMDB (04.01.2016): 5,7/10 от 5903 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 6,5/10

Бюджет: не ми е известен.

Държава: САЩ

Българско заглавие: Ние все още сме тук

Много добър хорър на режисьора Ted Geoghegan, от когото очакваме интересно заглавие и през 2016 година - Satanic Panic.

Продуцентска компания: Snowfort Pictures

Продуцент: Travis Stevens

История: Семейство, което е загубило сина си, се премества в къща в провинцията, за да намери спокойствие и да започне отначало. Но къщата иска кръв. Мястото е обитавана от духове и семейството трябва да се бори - за себе си и за техния син, чиято душа може да потъне също в царството на мрака.

Този сюжет няма никога да се изтърка според мен. Да, знаем, че по принцип демоните преследват хора, а не къщи и предмети; знаем, че когато новодомците разопаковат покъщината си - започват да се случват странните неща... Но винаги има нещо ново или нещо добре забравено старо, което ни харесва. В този филм има достатъчно смели решения, достатъчно безкомпромисни и кръвожадни.

Кастингът: Да споменем миловидната блондинка Barbara Crampton, изпълняваща ролята на Anne Sacchetti - депресираната майка на покойното момче. Тя е истинско чудо, снимала се е в: You're Next (2011), The Lords of Salem (2012), Sun Choke (2015), Tales of Halloween (2015) и предстои да я видим в The Divine Tragedies (2015) и Death House (2016). Истинска шампионка в жанра! Скърбящият й съпруг (в ролята Andrew Sensenig) напълно се вмества в образа.

Любопитни факти:

  • Някои от героите във филма са с имената от филма The House by the Cemetery (1981) на Lucio Fulci - екипът твърди, че старата лента е вдъхновила създаването на тази продукция

  • Гримирането на призраците е отнело 2 часа, свалянето на грима - 1 час

  • Действието се развива през 1979 година. Екипът е набавил дрехите, които да отговарят на онова време от магазини "втора ръка"

Гафове за педантите:

  • Въпреки, че действието на филма се развива през 70-те, има кадри от кола, която се разминава с пикап - модел 2000.

  • Къщата. Кадрите от задната й страна показват 3 уреда за измерване на газта, отпред се виждат три входа, което предполага, че това е сграда, с три отделни апартамента.

Трейлър:

Horror.BG - BagBag
bottom of page