top of page
Tag Cloud
Featured Review

The Veil (2016)


Horror.BG - The Veil

Рейтинг IMDB (04.02.2016): 4,8/10 от 2259 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 6/10

Държава: САЩ

Бюджет: 4 милиона долара.

Режисьор: Phil Joanou

Продуцентска компания: Blumhouse Productions

Продуценти: Jason Blum и Robert Ben Grant

През 1985-та година, на 23-ти март, в САЩ се случва най-масовото самоубийство. 47 члена на сектата "Църква на Небесния воал" отравят себе си и децата си с лекарство, създадено от водача им Джим Джейкъбс.

Така започва историята на тази много добра продукция, разказваща за документалния филм, който се прави по темата 25 години по-късно. Екипът, заедно с единствената оцеляла, която тогава е била малко момиченце, се връщат на мястото, където се е случила трагедията, за да открият, че нищо още не е приключило.

Сюжетът е много добре сглобен, със скрити изненади и хубави преливания от миналото към днешни дни и обратно, а моментите, съдържащи кадри от камерата, в никакъв случай не са самоцелни. Разказът е многопластов и разкрива реалната дълбочина на свръхестествените събития и трагедията от миналото.

Естествено, че кастингът трябва да започне с Jessica Alba - в ролята на главната героиня Maggie Price. Партнира й Lily Rabe, играеща оцелялото момиченце Sarah Hope. Lily Rabe ни е позната от American Horror Story (2011) и The Whispers (2015).

Особено внимание заслужава Thomas Jane, който пресъздава по запомнящ се начин харизматичния Jim Jacobs.

Любопитни факти:

  • Реалната история, върху която е базиран филма е за Jonestown massacre, където се самоубиват повече от 900 човека.

  • Lily Rabe е била първия и единствен избор на режисьора за ролята на Sarah Hope. Той е бил убеден, че тя е най-бодходящата и освен това има много подходящо излъчване за хорър филми.

Трейлър:

Horror.BG - BagBag
bottom of page