top of page
Tag Cloud
Featured Review

The Boy (2015)


Horror.BG - The Boy 2015

Рейтинг IMDB (29.12.2015): 5,5/10 от 2175 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 4,5/10

Държава: САЩ

Бюджет: Не ми е известен.

Българско заглавие: Момчето

Режисьор: Craig William Macneill

Продуцентски компании: Spectre и VisionChiller Films

Продуценти: Daniel Noah, Josh C. Waller и Elijah Wood

Историята е доста депресираща и проследява пълното сриване на деветгодишния Ted Henley, който живее сам с баща си в западащия им мотел, по средата на нищото. Малкото момче сякаш все още няма своя ценностна система и търси себе си - до финала, когато разбираме, че всъщност детето е напълно наясно със себе си и света, който го заобикаля, само че по свой начин.

Сюжетът е напрягащ и неприятен. Да, това е филм, който трябва да се гледа, но не е и филм, който бих гледал отново. понякога не е необходимо да се всели демон, за да се превърне едно малко момче в зловещо създание.

Кастингът се изчерпва с бащата и сина. Филмът залага на известното име на David Morse в ролята на таткото John Henley и невръстния Jared Breeze (Ted Henley) , който има доста филми, въпреки годините си.

Участва и шантавия Rainn Wilson, но запомнящата се игра на главните герои го измества от акцента.

Любопитни факти:

  • David Morse е играл подобна роля и в друг филм (The Good Son) - където сина му отново има подобни наклонности. Очевидно е лош баща.

Гафове за педантите:

  • Историята на филма се развива през 1989 година, но когато си играят двете деца, те използват LED фенерче, което масово излиза чак през 2001 година

Трейлър:

Етикети:

Horror.BG - BagBag
bottom of page