top of page
Tag Cloud
Featured Review

The Green Inferno (2013)


Horror.BG - The Green Inferno

Рейтинг IMDB (07.03.2016): 5,5/10 от 17070 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 6,0/10

Държава: САЩ, Канада, Чили

Бюджет: 5 милиона долара

Българско заглавие: Зеленият ад

Режисьор е Eli Roth - личност, която е достатъчно навътре в жанра и е усвоил класическите професионални похвати.

Продуцентски компании: Worldview Entertainment, Dragonfly Entertainment и Sobras International Pictures

Продуценти: Eli Roth, Miguel Asensio, Nicolás López, Christopher Woodrow, Molly Conners и Jason Blum

Обърнете внимание, че Jason Blum е сред продуцентите и независимо, че разпространението на филма е чрез Blumhouse Tilt, титулярната продуцентска компания Blumhouse не присъства в продукцията. Вероятно това се дължи на факта, че The Green Inferno не е типичен за жанра филм.

Историята е по-скоро приключенска, но наситена с много натурални кадри, присъщи на кървавото течение на хорър индустрията.

Симпатична колежанка се увлича по екологичната кауза (или по лидера на група еко-протестъри) и се включва в пътешествие с крайна цел джунглите на Амазонка. Там защитниците на природата планират да саботират дървосекаческите активности на лоша капиталистическа компания и да защитят мирното население на първобитно село.

Едно от основните предимства на сюжета е, че нищо не се представя в черно и бяло, както и че има достатъчно обрати. Необходимо е да притежавате здрави нерви и издръжливост към "грозни" сцени, но в никакъв случай представянето им не е самоцелно.

И още нещо - продължете да гледате и когато започнат финалните надписи!

Компаниата от актьори, включени в кастинга е достатъчно цветна и разнообразна, но основния акцент пада върху главната героиня - Justine, изпълнявана от Lorenza Izzo. Цялостно съставът на злощастната група еколози е много добре подбран и разнообразието от характери се допълва от убедителна игра.

Любопитни факти:

  • За ролите на туземците логично се е наложило да бъде ползвано племе, което е обитавало Амазонските гори близо до снимките. Оказало се, че местните жители и идея си нямали какво е това кино. За да им стане ясно, режисьорът Eli Roth намерил телевизор и видео и им показал филма Cannibal Holocaust (1980). Индианците много го харесали и с удоволствие се включили в снимките.

  • В последствие от племето предложили на Eli Roth едно двугодишно дете в знак на благодарност за участието им във филма. Режисьорът не приел подаръка.

  • След като изгледали първия филм в живота им - Cannibal Holocaust (1980) - туземците го определили като комедия

  • По време на снимките по реката се появили Християнски мисионери, които били с намерение да приемат в лоното си безпросветните диваци и от далеч пеели религиозни псалми. Като видели самите туземци и висящите по дърветата скелети, мисионерите започнали да пеят с още по-голяма сила и екзалтираност - докато накрая разбрали, че се снима филм и голяма част от нещата, които виждат са декор.

  • Lorenza Izzo, която изпълнява главната роля, за малко да се удави при една от сцените в реката - екипът твърде късно разбрал, че крясъците й са прекалено реалистични за актьорска игра.

Трейлър:

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/TheGreenInferno

Етикети:

Horror.BG - BagBag
bottom of page