top of page
Tag Cloud
Featured Review

Curse of the Witching Tree (2015)


Horror.BG - Curse of the Witching Tree

Рейтинг IMDB (21.03.2016): 5,5/10 от 996 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 4/10

Държава: Великобритания

Бюджет: 80 000 паунда.

Българско заглавие: Проклятието на дървото на вещицата

Режисьор: James Crow

Продуцент: Lucinda Rhodes-Flaherty

Има достатъчно примери за много добри продукции, които пристигат от Острова и на Curse of the Witching Tree малко не достига, за да се нареди сред тях.

Режисьорът James Crow, който е и сценарист, не е успял да пресъздаде достатъчно добре една много хубава история, на базата на която отново той е базирал сценария си.

Ако подобен материал беше минал през една опитна машина за хоръри, резултатът със сигурност би бил минимум от калибъра на хит над средния клас.

И проблемът не е само в ниския бюджет, който евентуално би се отразил на качеството на актьорите или на специалните ефекти. Просто едни много интересни идеи и развити заемки са опропастени без да се използва напълно потенциала им в сюжета.

Обсебената къща в случая е ферма, в която се нанася майка с чувствителния си малък син и непокорната си дъщеря. През това време бащата е в кома и семейството трябва да вземе трудното решение да бъде изключен от системите. Във фермата - както се сещате - преди време се е случило нещо ужасно. Добавете екстрасенс, добавете OUIJA, добавете сомнамбулизъм, бубонна чума, призраци... Наистина много добър микс, който на всичко отгоре не представлява клише.

Направо е непростим пропуск опропастения краен резултат, а това, което липсва е подходящ продуцент, режисьор и... кастинг.

Да, кастингът е много слаб. Излъчването на момчето, което е главен герой (Lawrence Weller като Jake) е много подходящо, но играта му е повече от нелепа. Изобщо всички участници оставят впечатлението на самодейна постановка. Дори добрата игра на майката (актрисата Sarah Rose Denton) не е в състояние да подобри общата картинка.

Трейлър:

Horror.BG - BagBag
bottom of page