top of page
Tag Cloud
Featured Review

The Forest (2016)


Horror.BG - The Forest

Рейтинг IMDB (21.03.2016): 4,9/10 от 8609 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 5,5/10

Държава: САЩ

Бюджет: 10 милиона долара.

Българско заглавие: Гората

Режисьорът Jason Zada е сред ентусиастите в жанра, който все още има да се доказва и този филм определено ще му помогне в тази задача.

Продуцентски компании: AI-FilmLava и Bear Films

Продуценти: David S. Goyer, David Linde и Tory Metzger

С две думи - хубав филм. Историята е за жена, която заминава за Япония, за да търси изчезналата си близначка. Близначката е изчезнала не къде да е, а в една гора в планината Фуджи, където от столетия хората отиват да се самоубият, а призраците им (които са местната разновидност, наречена "юрей" бродят и сблъскват жертвите си с демоните на собственото им подсъзнание.

Има интрига, вплетена в сюжета, има напрежение, има някаква неизвестност и препратки към миналото на сестрите, а няколко сцени успяват дори да са доста стряскащи.

Като недостатък на кастингът ще отбележа, че можеше главната героиня (актрисата Natalie Dormer в ролята на Sara и изчезналата й сестра Jess) да бъде избрана малко по-сексапилна. Не говоря за излишно лустросване, Natalie Dormer изпълнява перфектно задачите си, но някак нещо не достига в излъчването й. За сметка на това лъскавия Taylor Kinney, играещ автралийския журналист Aiden, е отлично попадение - зрителя до края остава несигурен в героя му и намеренията му.

Любопитни факти:

  • Гората Aokigahara, т.нар. "Гора на самоубийците" наистина съществува - в планината Фуджи и е с площ 34 квадратни километра. В Японската митология тази гора се свързва с демоните и действително е място, предпочитано от самоубийците.

  • Преди този филм има още две продукции, свързани с Aokigahara - Shawn4Ever (2012) и The Sea of Trees (2015).

Трейлър:

Офизиален сайт: http://theforestisreal.com/

Horror.BG - BagBag
bottom of page