top of page
Tag Cloud
Featured Review

Boogeyman 2 (2007)


Horror.BG - The Forest

Рейтинг IMDB (24.03.2016): 5,1/10 от 6268 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 4,5/10

Държава: САЩ

Бюджет: 4,5 милиона долара.

Българско заглавие: Торбалан 2 (Бугимен 2)

Режисьор е Jeff Betancourt, чиято кариера е достатъчно обвързана с жанра, но това е единствения пълнометражен филм под негова режисура.

Продуцентска компания: Ghost House Pictures

Продуценти: Steve Hein и Gary Bryman

Историята в Boogeyman 2 е по-различна от тази в първия филм. Да, началото е подобно - малкото момче е заменено от братче и сестриче, на които родителите им са сполетени от неочаквана среща със зловещия демон (така както бащата от първата част). И по същия начин действието на филма се развива няколко години по-късно.

Общо взето приликите са до тук. След дълга раздяла братът и сестрата се срещат в една психиатрия, след което момичето, което е главната героиня, трябва да се сблъска с ужаса на завърналия се Boogeyman.

Предпоставките на разказа при такава начална конструкция са много и развиитието на сюжета сякаш се лута из всички възможности. На моменти има класически хорър, на моменти бликат черва и кървища, детайлно се набляга на любовните отношения между второстепенни герои, а накрая усещането е, че сме наблюдавали трилър с психично болни.

В тази част на поредицата става ясна и съдбата на главния терой от първия филм - Tim Jensen, който явно се е самоубил. Това е и единственото по-ясно свързващо звено между частите.

В крайна сметка резултатът е не лош филм, който отново сякаш пропилява потенциала за нещо повече - подобно на първия Boogeyman.

И като го споменахме за пореден път - този път са пропуснати компютърните анимации на демона, но пък за сметка на това визията му е силно наподобява на чудовището на Iron Maiden.

За разлика от първия филм, тук са се усетили да оставят и относително отворен край, за да направят лесно и Boogeyman 3.

Кастингът отново е на ниво. Главната роля - на порасналото момиче Laura Porter - се изпълнява от симпатичната Danielle Savre, която очевидно е и любимка на режисьора. Много подходящ за ролята си е актьорът Tobin Bell, който е запомнящ се като психиатъра Dr. Mitchell Allen.

Любопитни факти:

  • Филмът е продукция, основно предназначена за домашна DVD консумация. Въпреки това е излъчван и по кината - в Русия, Италия, Мексико и Венецуела

Гафове за педантите:

  • Преди да слезе в мазето Laura е доста добре окървавена. След това в кръв са само гърдите и челюстта.

  • Laura влиза в стая, която е добре осветена, дори се вижда забалена нощна лампа, но упорито осветява всичко с фенера си.

  • В началото на филма, когато порасналите брат и сестра се разхождат в парка, ядейки сладолед, изведнъж брата остава без сладолед.

Трейлър:

Horror.BG - BagBag
bottom of page