top of page
Tag Cloud
Featured Review

Boogeyman 3 (2008)


Horror.BG - The Forest

Рейтинг IMDB (24.03.2016): 4,9/10 от 3648 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 5,0/10

Държава: САЩ

Бюджет: Не ми е известен.

Българско заглавие: Торбалан 3 (Бугимен 3)

Режисьор: Gary Jones

Продуцентска компания: Ghost House Pictures

Продуцент: Andrew Pfeffer

Третата част сякаш е най-добрата до сега. В крайна сметка историята е наблегнала на свръхестественото за сметка на останалите вариации, а факта, че снимките са били в България очевидно е позволило на екипа с икономиите да наеме достатъчно добри специалисти по ефектите, които знаят как да създадат ефекта на страха. Дори, ако не бяха прекалено патетичните и театрални жестове на Boogeyman, може да се са каже, че нивото на плашене е доста добро.

Сюжетът се свързва с Boogeyman 2 чрез дъщерята на загиналия във втория филм от демона психиатър от клиниката Dr. Mitchell Allen. Момичето е колежанка и покрай нея Boogeyman напада съучениците й.

Въпреки правилната насока, в която поема поредицата си в тази част, отново има прекалено изобилие на червена боя и все още се намират дребни дразнещи недостатъци - като например смеха на Boogeyman, който наподобява този на Дядо Коледа.

Краят остава относително подходящ за продължение. Очевидно, обаче, трябва някой опитен майстор да подхване и развие доста подходящата основа, която е поставена, за да се получи нещо повече от средно.

Кастингът е събрал герои с типично колежанско излъчване и със същия успех е можело да заснемат и една романтично-мръснишка колежанска комедия покрай хоръра. И все пак това не означава лоша актьорска игра, напротив. Особено що се отнася до главната героиня Sarah, изпълнявана от Erin Cahill.

Дъщерята на психиатъра (Audrey, изпълнявана от Nikki Sanderson) се появява доста за кратко, колкото да предизвика появата на Boogeyman и да демонстрира доста добра физика.

Има и българско участие: Boogeyman е българин, при това е изигран от цели двама: Николай Сотиров и Владимир Йосифов.

Гафове за педантите:

  • Часовникът на Sarah звъни в 7:45, но когато тя се пресяга да спре алармата, часа е 7:30

Трейлър:

Пълен филм:

Horror.BG - BagBag
bottom of page