top of page
Tag Cloud
Featured Review

Backtrack (2015)


Horror.BG - Backtrack

Рейтинг IMDB (19.04.2016): 5,9/10 от 3779 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 5,0/10

Държава: Автралия

Бюджет: 8 милиона долара.

Българско заглавие: Отстъпление

Режисьор: Michael Petroni

Продуцентски компании: Head Gear Films, Metrol Technology, Screen Australia и See Pictures

Продуценти: Antonia Barnard, Jamie Hilton и Michael Petroni

Поредното добро заглавие в жанра от Австралия, което успява да избяга от стандартното клише и да предложи доста интригуваща история. Главното действащо лице е психотерапевтът Peter Bowers, който разбира, че неговите клиенти са духове.

Всички те са умряли на една и съща дата и това е само началото - сюжетът постепенно ни потапя в една скрита тайна, която постепенно ще бъде разкрита.

Атмосферата на филма е много интересна и дори цветово и всеки детайл допълва мрачната депресантска картина, а някои от кадрите са неочаквано стряскащи предвид неочакваната изненада насред привидно монотонното действие.

Звездата на филма е Adrien Brody, изпълняващ ролята на главния герой Peter Bower. Актьорът има толкова подтиснат вид, че дори никакви усилия да не полага пак би му се получила ролята, което със сигурност е плюс в кастинга. Но Adrien Brody както винаги е на висота и прави поредното си силно участие. Друга звезда е добре познатия ни Sam Neill, който в този филм има второстепенна, но запомняща се роля.

Трейлър:

Horror.BG - BagBag
bottom of page