top of page
Tag Cloud
Featured Review

The Houses October Built (2014)


Horror.BG - Below

Рейтинг IMDB (21.04.2016): 5,1/10 от 4098 гласували.

Рейтинг на horror.bg: 5,0/10

Държава: САЩ

Бюджет: Не ми е известен

Българско заглавие: Октомврийско построените къщи

Режисьор: Bobby Roe

Продуцентски компании: Room 101 и Foreboding Films

Продуценти: Zack Andrews и Steven Schneider

Ще призная, че съм от противниците на празнуването на Хелоуин All Over The World както се казва. Също така не съм почитател на евтините плашещи трикове, свързани с този празник - но едно е безспорно: Хелоуин дава много добра изходна точка за добро количество кино продукции и някои от тях са достатъчно добри.

Такъв е и конкретния случай. The Houses October Built разказва история, свързана с градска легенда: Сред безбройните атракциони на ужасите, съществуващи на територията на щатите има и реални къщи, обитавани не от гримирани актьори, а от истински демони.

Сюжетът е представен през камерите на екип от ентусиасти, тръгнали навръх Хелоуин, когато е "златния урожай" на къщите на ужасите, да издирят истински дом на призраците. Резултатът е много добър и на места напрежението е достатъчно високо. Много добре е пресъздадена неизвестността дали героите се срещат с истински демони или просто с преоблечени хора, празнуващи Хелоуин.

В анонса на филма се рекламира, че е продуциран от компания, стояща зад Paranormal Activity и Insidious. Става дума за Room 101, които може да се похвалят с участието си и в продукции като: The Devil Inside (2012), The Devil Inside (2012), Area 51 (2015).

Кастингът е събрал обичайната за такива продукции група актьори, които имат основната задача да се държат естествено като за пред любителска камера. Идеята е, че те трябва да се държат като нормални хора, които обаче знаят, че ги снимат. Общо взето стандартна конфигурация, представляваща веселяшка компания и всеки актьор участва с истинското си име. Все пак ще отбележим Bobby Roe (разбира се в ролята на Bobby), защото той е и режисьор и сценарист на филма.

Трейлър:

Официален фейсбук: https://www.facebook.com/TheHousesOctoberBuilt

Horror.BG - BagBag
bottom of page